Een cover!

Tja, toen was er de kwestie van de cover. Ik had wel mijn manuscript ingestuurd, maar er helemaal niet bij stil gestaan dat een boek natuurlijk ook een cover moet hebben. Ik had geen plan, nog niet eens echt een idee. Ik wist eigenlijk alleen maar zeker, dat ik zelf de afbeelding voor de cover moest maken. Alle illustraties in het boek zijn van mijzelf. Dus ik vond het raar om voor de cover ineens het werk van een ander te gebruiken. Daar zat ik dan, met een leeg vel papier voor mijn neus en een heel groot vraagteken in mijn hoofd. Ik werd er flink zenuwachtig van.

Een avondje sparren met mijn dochter leidde tot een mooi idee voor het thema van de cover. En wat een uitkomst dat ik ook nog een laatste schilderles in de agenda had staan. Die les heb ik gebruikt om het idee voor de cover uit te werken. Het werd een snel schilderij om in te sturen als voorbeeld van waar ik aan dacht. Ik had me er op voorbereid dat ik nog wel wat avondjes zou moeten doorwerken om een definitief ontwerp te krijgen. Dus toen er bijna per kerende post een prachtig ontwerp voor de cover in de mail zat, kon ik het nauwelijks geloven. Het was een heel speciaal moment.

Het is ongelooflijk dat een snelle tekening die naar mijn gevoel niet eens echt af is, tot zoiets moois kan leiden. Ik ga het eindresultaat niet verklappen. Maar natuurlijk is de afbeelding bij deze post een hint. Op de foto is de sterrenhemel te zien zoals die er boven het ziekenhuis in België uit zag in de nacht van vijf op zes augustus 2021; de nacht waarin Niels van ons weggleed.

Ik ben benieuwd naar de reacties als jullie straks de cover te zien krijgen. Ik ben er in elk geval heel blij mee. De cover raakt me en drukt alles uit wat ik met dit boek wil zeggen.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Een cover!

New Bike Day

Voordrachtsavond

Bij de plaatselijke Bruna

De tweede komt eraan!

Uithoorns Boekenbal